Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@08:36:30 GMT

گیاه سفید برفی یک ارکیده زیبا برای خانه شما

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۱۲۳۶۰

گیاه سفید برفی یک ارکیده زیبا برای خانه شما

    این گیاه زیبا با این اسم عجیب از خانواده ثعلبیان یا ارکیده‌ها است. این ارکیده به خاطر شکل نامعمول گل‌هایش معروف شده. به نقل از فوت و فن اگر تا به حال گیاه ارکیده‌ای پرروش نداده‌اید، چرا با سفید برفی شروع نمی‌کنید؟

گیاه سفید برفی را می‌شناسید؟


این گیاه به خوبی در همه جا پراکنده شده. سفید برفی در هر اقلیمی به جز آفریقا و جنوب آمریکا یافت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه حتی درون چند جزیره دور افتاده در وسط اقیانوس پیدا شده است! با وجود این گستردگی جغرافیایی، پیدا کردن آن‌ها کار آسانی نیست. بسیاری از آن‌ها به خاطر جنگل زدایی در خطر انقراض هستند.

برگ‌های گیاه تمایل به خزیدن روی سطح خاک دارند و خود گیاه، به طرف نور رشد می‌کند.

با توجه به کم یاب بودن این گیاه، به محض دیدن آن در گلفروشی آن را تهیه کنید. البته نگهداری از سفید برفی از یک گونه تا گونه دیگر متفاوت است، اما با رعایت اصول زیر مشکلی نخواهید داشت!


شرایط رشد

– نور

مطمئن شوید سفید برفی را در مکانی با مقدار زیادی نور مستقیم و شدید قرار نمی‌دهید. چرا که در غیر این صورت نوک برگ‌های گیاه می‌سوزد و در نتیجه کل شاخسار گیاه خشک و قهوه‌ای می‌شود. اکثر گونه‌های بومی این گیاه در شمال آمریکا در جنگل‌ها کاشته می‌شوند. این گیاه از مقداری آفتاب مستقیم و فیلتر دار، مانند شرایطی که در جنگل‌ها برایش فراهم است، بدش نمی‌آید.

– آبیاری

خاک سفید برفی را همواره مرطوب نگه دارید و هیچ وقت اجازه ندهید به طور کامل خشک شود. قبل از آبیاری از باز بودن و به اندازه بودن سوراخ‌های زهکش گلدان مطمئن شوید، و اگر زهکش‌ها مشکلی داشتند، مشکل را برطرف کنید و بعد گیاه را آبیاری کنید. اگر بعد از مدتی متوجه شدید که برگ‌ها بدون هیچ دلیل دیگری پژمرده شده اند، احتمالا گیاه به پوسیدگی ریشه مبتلا شده است.

– دما

گیاه به دمایی نسبتا متعادل نیاز دارد. سفید برفی را از معرض باد‌های سرد و یخبندان دور نگه دارید. در کل سرما به گیاه آسیب می‌زند.

– خاک

خاک یا مخلوط غیر خاکی با زهکشی خوب، بهترین انتخاب برای سفید برفی است. برای تهیه خاک سعی کنید از انواعی استفاده کنید که حاوی مواد ارگانیک، مانند مقداری پیت، هم باشند تا گیاه منبع تغذیه خوبی هم داشته باشد.

– کود دهی

گیاه را به وسیله کود‌های مخصوص ارکیده به طور منظم کود دهی کنید. برای تغذیه گیاه از کود‌های رقیق استفاده کنید و اگر کودی که تهیه کرده اید غلیظ است، ابتدا محلول رقیقی با آن درست کنید و بعد گیاه را کود دهی نمایید. زمانی که گیاه در دوره گل دهی است، کود دهی را بیشتر کنید.


تکثیر

سفید برفی از ساقه‌های زیر زمینی (ریزوم) رشد می‌کند، و می‌تواند به وسیله تقسیم ریزوم تکثیر شود. برای این کار، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان سفید برفی اندکی خشک شود. سپس گیاه را از گلدانش خارج کنید و آن را به دو یا چند بوته تقسیم کنید. به هر بوته مقداری هورمون ریشه دهی بزنید تا احتمال رشد سالم بوته‌ها بیشتر شود. اگر رشد بوته‌های جدید با اشکال مواجه شد، به خاطر داشته باشید که تکثیر این گیاه آسان نیست. نا امید نشوید و دوباره امتحان کنید. در هنگام تقسیم ریزوم بسیار با احتیاط عمل کنید تا شاخسار یا سیستم ریشه‌ای سفید برفی آسیب نبیند.


تعویض گلدان

گلدان گیاه را هر سال تعویض کنید. همچنین اگر گیاه علائم استرس مانند، ریشه‌های بیرون زده از گلدان و یا ریزش برگ‌ها را نشان داد، بدانید که زمان تعویض گلدان است. به علاوه شلوغی گلدان هم نشانه دیگری است که به شما می‌گوید زمان تعویض فرا رسیده!

برای تعویض گلدان گیاه با احتیاط عمل کنید تا به شاخ و برگ و یا ریشه‌ها آسیب نزنید، چرا که این آسیب‌ها می‌تواند برای سفید برفی‌تان مهلک و کشنده باشند. برای تعویض گلدان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود سپس گیاه را از گلدانش خارج کنید. گلدانی یک سایز بزرگ‌تر با خاک تازه فراهم کنید. گیاه را به آرامی درون گلدان جدید بکارید و روی ریشه‌ها خاک بریزید. منبع: فوت و فن

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل ارکیده پرورش گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۱۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران

ایسنا/مازندران با ورود تکنولوژی به جامعه بشری و تولید البسه و ملزومات این حیطه کاشت بسیاری از گیاهان با ارزش همانند الیاف پنبه، وش و کنف جای خود را به الیاف مصنوعی داد و موجب شد تا این اقتصاد سبز رو به فراموشی رود.

بسیاری از مشاغل سنتی و صنایع هنری ایران با آن قدمت چندین هزار ساله که ریشه در آب و خاک و ذهن و قلب تک تک ما دارد، این روزها می‌رود که به فراموشی سپرده شود.

ورود تکنولوژی و تولید انواع البسه و کالاهای خواب سبب شده که مردم به راحتی به این اجناس دسترسی داشته باشند. این امر سبب شده که تولیدکنندگان برای تهیه این ملزومات کاربردی در زندگی، برای تهیه مواد اولیه و دوخت سنتی بی نیاز شوند این امر نیز عامل مهمی در از بین رفتن گیاهان نابی شد که دیگر جایگزینی برای آن پیدا نشد.

در این میان نباید فراموش کرد که مازندران مهد تولید الیاف ناب هم بود که در صنایع دستی از آن استفاده می‌شد زنان هنرمند مازندرانی نه تنها در هنرهای ناب صنایع دستی سرآمد بودند بلکه مواد اولیه آن که از الیاف بود را خود تولید می‌کردند و حتی رنگرزی را هم انجام می‌دادند.

خودکفایی در این حوزه و انواع تولیدات رنگارنگ از پارچه‌های نفیس روح و جان مردم را صیقل داده و اوقات فراغتی سرشار از شور و نشاط در زنان ایجاد می‌کرد این تولیدات که معمولا به شکل گروهی انجام می‌شد حس دوستی و نزدیکی را بین خانواده‌های روستایی بیش از بیش فراهم می‌کرد.

 ساده زیستی و سبک زندگی سالم بدور از هیاهو و مدپرستی روح آنها را لطیف و زندگی را برای آنان زیباتر و آسانتر از آنچه امروزه شاهد هستیم فراهم کرده بود.

روزگاری که از اختلاف بر سر تجملات و چشم و هم چشمی خبری نبود، صلح و آشتی بر جوامع بشری حکمرانی می‌کرد؛ زنان این مرز و بوم در کنار همسران و خانواده براساس موقعیت جغرافیایی به هنر دست در قالب صنایع دستی می‌پرداختند که در نهایت موجب هویت بخشی و برگی از تاریخ این مرز و بوم  شد.

در این خصوص پای صحبت یکی از مادران مازندرانی نشستیم تا از صنایع دستی قدیم که زنان روستا به آن مشغول بودند برایمان بگوید.

«شمد بافی» 

سکینه خاتون نجف زاده مادر ۸۲ ساله بابلی با اشاره به اینکه برای دوخت «شمد» لازم بود گیاه وش بکاریم، گفت: گیاه وش گیاهی به طول یک متر بود که زنان روستا در باغ خود کنار دیگر محصولات کشت می‌کردند این گیاه بعد از مدتی تخم می‌داد و به مرحله برداشت می‌رسید ما این گیاه را برداشت کرده و تخم و پوست گیاه را از بدنه گیاه جدا می‌کردیم.

وی افزود: این پوست جدا شده را که به صورت رشته نخ بود به دور دستگاه کوچک دستی به نام رشته یا دوک نخ ریسی یا مهرپیچ داده بصورت کلاف در می‌آوردیم.

این هنرمند بابلی یادآور شد: در مرحله سوم آن را داخل ظرف بزرگ مخصوص که شبیه یک دیگ بزرگ بود قرار داده و همراه با آب و مقداری خاکستر آتش کاملا حرارت داده و وقتی کاملا پخته می‌شد از داخل دیگ خارج می‌کردیم.

نجف زاده اظهار کرد: در مرحله آخر آنرا در داخل رودخانه روان قرار داده و با سنگ یا چوب کاملا می‌کوبیدیم و زیر آفتاب گذاشته تا خشک شود با این کار رنگ الیاف کاملا سفید می‌شد.

وی تصریح کرد: این الیاف را از جای بلند بوسیله یک دستگاه مخصوص کوچک از بالا به پایین آویزان کرده و با مهارت به صورت کلاف های نخ درمی‌آوردیم تا آماده بافندگی شوند.

وی ادامه داد: این نخ‌های آماده را به کرچال می‌بردیم و صاحب کرچال از آن شمد و دستمال سر و... می‌بافت.

«الیاف کنف»

نجف زاده یادآور شد: یکی دیگر از الیاف‌های مهمی که در قدیم در باغات شهرستان بابل کشت می‌شد گیاه کنف بود که چند متر طول داشت، این گیاه بلند قامت بعد از تخم دهی به مرحله برداشت می‌رسید.

وی افزود: با جداکردن تخم از الیاف کنف، چوب کنف  را با خود به زمین شالیزاری می‌بردیم به اندازه طول الیاف کنف، زمین را کنده و کنف را داخل آن چال می‌کردیم و به مدت هفت شبانه روز داخل این زمین باتلاقی قرار می‌گرفت.

وی تصریح کرد: بعد از هفت روز این کنف را بیرون آورده و با آب روان رودخانه کاملا شستشو داده و پوست را از بدنه چوب کنف جدا می‌کردیم.

نجف زاده خاطرنشان کرد: این الیاف را که به صورت تارهای نخ در می‌آمد به صورت کلاف درآورده و با آن ریسمان می‌بافتیم. همچنین از آن در دوخت و دوز و به عنوان مثال برای بافت حصیر، باربندها استفاده می‌کردیم.

وی گفت: نکته قابل توجه این بود که بعد از برداشت، همه زنان روستا کنار هم جمع شده و در این کار بهم کمک می‌کردند.

 نجف زاده یادآور شد: هرچند بسیاری از هنرهای صنایع دستی که از اجداد ما به ارث رسیده در طول زمان از بین رفته و فقط نامی از آن باقی مانده است اما متاسفانه بسیاری از گیاهان موثر و نابی که می‌توانست نقش مهمی در اقتصاد خانواده داشته و مواد اولیه تولید باشد نیز از بین رفته و امروزه الیاف مصنوعی جای آن را گرفته که هیچ یک خاصیت ارزنده این الیاف طبیعی را ندارد.

وی افزود: استفاده از این پارچه‌ها نه تنها سبب سلامت جسم و روح می‌شد بلکه در تابستان بسیار خنک و عرق‌گیر بود لذا برخی از الیاف وش دستمال درست کرده و به سر می‌بستند تا در تابستان از گرمای شدید در امان باشند.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه سال ۱۴۰۳ با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، آنچه قابل اعتناست توجه همه اقشار جامعه برای تحقق این الگو و رسیدن به توسعه اقتصادی است.

احیای فعالیت‌های اقتصادی خرد و خانگی، سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف، واگذاری برخی از پروژه‌های اقتصادی به بخش خصوصی سبب می‌شود تا مردم در کنار دولت به بالندگی کشور و رسیدن به اهداف توسعه‌ای بپردازند.

کشت الیاف در زمین‌های زراعی یکی از اقداماتی است که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، مهاجرت معکوس، جلوگیری از تغییر کاربری‌ کشاورزی به ساخت و سازها، به صیانت از محیط زیست کمک کرده و سنت‌های اصیل نیز حفظ می‌شوند. بنابر این با داشتن یک صنعت پاک، اقتصاد مازندران همیشه سبز می‌ماند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قابی زیبا از آسمانِ پاک مشهد از فراز قله زو
  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • رنگین کمان زیبا در آسمان تهران در حاشیه اولین روز نمایشگاه کتاب
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • تایم‌لپس زیبا از چرخش زمین در فضا (فیلم)
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم
  • فیلم دیدنی از یک دیوار برفی عظیم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳